Vragen over lidmaatschap

Wat kost een lidmaatschap?

Een lidmaatschap kost minimaal 25 euro per jaar. Dat is zo’n twee euro per maand. Veel leden kiezen voor 50 euro of meer per jaar om de campagne een extra steuntje in de rug te geven. Jongeren onder de 30 jaar kunnen voor 10 euro per jaar een jongerenlidmaatschap afsluiten. Voor minima hebben we ook een optie om minder te betalen. Stuur daarvoor een mailtje naar contact@republiek.org.

Waar gaat mijn contributie naartoe?

Van elke euro die je bijdraagt wordt 90% aan onze doelstelling besteed. Bijvoorbeeld aan publieksacties zoals onze picknick op het Kroondomein en Free Amalia. Maar ook voor de rechtszaak om de macht van de koning in te perken, lobbyen bij politieke partijen en zichtbaarheid op sociale media. Wij hebben een belangrijke taak als het gaat om voorlichting. Over mogelijke vormen van republieken en over de huidige nadelen van de monarchie. Een republiek komt er niet van zelf, daar is actie voor nodig. Op straat, online én in de media. Ons doel is om op eigen kracht één miljoen mensen te bereiken in 2025. 

Het bestuur bestaat volledig uit vrijwilligers en wij ontvangen geen subsidie. Lees hier meer over hoe Republiek wordt gefinancierd

Wat krijg ik terug voor mijn lidmaatschap?

Je krijgt gratis toegang  tot evenementen exclusief voor leden van Republiek en ledenkorting op alle artikelen in de webshop. Daarnaast krijg je stemrecht op de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Je bepaalt als lid de koers van Republiek. 

Zit ik 'vast' aan mijn lidmaatschap?

Je lidmaatschap wordt elk jaar automatisch verlengd op de datum waarop je lid werd. Het destijds ingestelde contributiebedrag blijft hetzelfde. Je kunt op elk moment je lidmaatschap opzeggen of het contributiebedrag wijzigen.

Hoe betaal ik voor mijn lidmaatschap?

Betalen kan via iDeal, per creditcard of via KBC/CBC (België). Je kunt via deze pagina lid worden

Kan ik alleen digitaal betalen?

Wij kiezen ervoor om betalingen zoveel mogelijk digitaal te laten plaatsvinden. Dat scheelt ontzettend veel tijd qua administratief werk. Kunt je écht niet via internet betalen? Stuur dan een e-mail naar onze penningmeester Job Telling via telling@republiek.org.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Log in op ledenpagina. Klik bovenin op MijnRepubliek en vervolgens in de linkerkolom op lidmaatschap. Op deze pagina klik je op de knop opzeggen. 

Kan ik mijn contributiebedrag wijzigen?

Log in op de ledenpagina. Klik bovenin op MijnRepubliek en vervolgens in de linkerkolom op lidmaatschap. Klik op de knop lidmaatschap aanpassen. Op de volgende pagina kun je je contributiebedrag aanpassen. 

Hoe kan ik mijn huisadres, e-mailadres of wachtwoord wijzigen?

Log in op de ledenpagina. Klik bovenin op MijnRepubliek. Voor het wijzigen van je huisadres klik je op ‘je verzend- en factuuradressen beheren.’ Voor het wijzigen van uw e-mailadres klik je op ‘je wachtwoord en accountdetails bewerken.’

Hoe kan ik mijn gegevens verwijderen?

Je persoonlijke gegevens worden na beëindiging van je lidmaatschap verwijderd. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.

Ik ben mijn wachtwoord/e-mailadres vergeten

Ga naar de ledenpagina en klik bovenin op MijnRepubliek. Klik op wachtwoord vergeten. Vul hier je e-mailadres in en klik op nieuw wachtwoord aanmaken. Je krijgt een e-mail toegezonden met daarin uitleg over het aanpassen van je wachtwoord. Mogelijk komt deze e-mail in je spamfolder terecht. 

Hoe maak ik een account aan?

Wanneer je lid wordt via onze website, maak je automatisch een account aan.

Hoe kan ik mijn bankrekeningnummer wijzigen?

Stuur een e-mail met je verzoek naar cees.debeer@republiek.org